Relatietherapie

Relatietherapie

Op zoek naar relatietherapie: concreet, professioneel en niet zweverig? Graag help ik jullie vanuit mijn praktijk in het van centrum Rotterdam te onderzoeken wat voor jullie belangrijk is en hoe jullie weer beter met elkaar in gesprek kunnen gaan.

Er zijn verschillende momenten waarop werken aan je relatie nuttig kan zijn. Als jullie midden in een crisis zitten en niet meer goed weten hoe verder te gaan. Misschien ook twijfelen of je wel genoeg bij elkaar past.Maar ook als je het gevoel hebt dat jullie relatie langzaam verbleekt. Als je minder met elkaar in gesprek bent of irritaties de overhand hebben. Als het niet slecht gaat, maar ook niet echt goed.

Wat levert het je op? Het doel van de relatietherapie is niet om koste wat het kost de relatie in stand te houden. Wel om jullie te helpen te voorkomen dat de relatie stopt omdat jullie de handvatten niet hadden om patronen te doorbreken. Of dat jullie je mee laten slepen door emoties die je beter eerst beter kunt begrijpen voordat ze alles bepalen.In de relatietherapie help ik jullie om je verlangens uit te spreken en echt naar elkaar te luisteren. Om zo meer begrip voor elkaar te ontwikkelen, intimiteit te versterken.

Relatietherapie is erop gericht jullie relatie weer krachtig te maken, samen of toch los van elkaar. Om, ook als je de knoop doorhakt om uit elkaar te gaan, niet al het goede weg te gooien. En te zorgen dat jullie in harmonie de relatie kunnen beëindigen.

Voor wie is relatietherapie bedoeld?

Je hoeft geen getrouwd stel te zijn om aan je relatie te werken. Samenwonen of een standaard man/vrouw relatie hebben is evenmin noodzakelijk. Het gaat erom dat jullie een relatie hebben die jullie van belang achten, wie jullie ook zijn en hoe jullie je relatie ook definiëren.

Ook als jullie besloten hebben dat je uit elkaar gaat, kan het nuttig zijn om met elkaar in therapie te gaan. Dit om zo onnodige schade aan elkaar en aan eventuele kinderen te voorkomen.

Een keuze maken

Hoe vind je relatietherapie die bij jullie past? Best lastig om te kiezen, om te weten waar je op moet letten. Het ‘klik ’gesprek kan je helpen er meer gevoel bij te krijgen. Hieronder heb ik ook een aantal kenmerken van mijn praktijk op een rij gezet, opdat je al meer zicht krijgt wat je kunt verwachten.

https://debruinerel.mystrikingly.com/

https://debruinerel.mystrikingly.com/blog/ruzie

https://debruinerel.mystrikingly.com/blog/emotionally-focussed-therapy

https://debruinerel.mystrikingly.com/blog/relatietrauma