Bitcoin gaat naar $250.000 dit jaar, zegt bekende miljardair

Bitcoin gaat naar $250.000 dit jaar, zegt bekende miljardair

Tim Draper, een bekende miljardair, voorspelt een spectaculaire waardestijging voor bitcoin (BTC), aangedreven door de invloed van spot exchange-traded funds (ETF’s) en de aanstaande halving van Bitcoin. Tijdens de Paris Blockchain Week deelde hij zijn optimistische toekomstvisie voor Bitcoin, waarvan hij verwacht dat het naar indrukwekkende hoogtes zal stijgen.

De rol van halving en ETF’s
Draper ziet de goedkeuring van spot Bitcoin ETF’s in de Verenigde Staten als een kritieke factor voor de waardering van bitcoin. Deze financiële producten vernieuwen niet alleen de interesse en kapitaalinstroom in het Bitcoin-ecosysteem, maar bieden ook een veiliger optie voor beleggers die terughoudend zijn om zelf BTC te bewaren, wat als een complex proces wordt gezien, zelfs voor ervaren beursinvesteerders.

Een nieuw tijdperk voor BTC na de halving
Met de vierde Bitcoin halving in het vooruitzicht, benadrukt Draper de belangrijke impact ervan op de marktdynamiek. De halving, waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blocks wordt gehalveerd, resulteert in een verminderde aanvoer van BTC terwijl de vraag blijft stijgen. Dit klassieke economische scenario van afnemend aanbod tegenover stijgende vraag suggereert een aanstaande prijsstijging.

Draper adviseert investeerders dan ook om niet tegen de halving in te gaan. Hij wijst op de natuurlijke krachten van vraag en aanbod, die bij een afnemend aanbod en toenemende vraag tot hogere prijzen zullen leiden.

Met de combinatie van succesvolle ETF’s en de halving voorspelt Draper dat de BTC koers tegen het einde van het jaar naar $250.000 kan stijgen, wat een stijging van ten minste 250% vanaf de huidige koers zou betekenen.

Naast de technische en financiële aspecten van Bitcoin ETF’s en de halving spreekt Draper ook over de toenemende adoptie van BTC als betaalmiddel voor goederen en diensten. Zijn vertrouwen in Bitcoin reikt verder dan alleen een investering; in tijden waarin fiatvaluta’s kampen met inflatie, ziet Draper bitcoin als een stevig fundament, een beschermingsmiddel tegen de volatiliteit van traditionele valuta’s.