XRP koers kan dit jaar naar $27 stijgen

XRP koers kan dit jaar naar $27 stijgen

Verschillende analisten in de cryptosector signaleren een potentiële opwaartse trend voor XRP, waarbij de verwachtingen wijzen op een aanzienlijke prijsstijging. Prognoses suggereren dat vanaf maart een significante koersstijging kan inzetten, mogelijk uitmondend in een historische hoogconjunctuur met koersen die de 10 dollar overstijgen.

Er circuleren optimistische schattingen die een stijging van de XRP koers tot 27 dollar voorzien, indien historische patronen zich herhalen. Crypto-analist EGRAG, bekend om zijn opvallende voorspellingen, stelt dat een zevenvoudige waardestijging ten opzichte van 2017 niet buiten de realiteit ligt, wat een koers van 27 dollar zou betekenen. EGRAG acht zelfs een verdere stijging tot 50 dollar mogelijk, mits XRP uitgebreide adoptie vindt onder banken en overheidsinstellingen.

Naast EGRAG, uit ook een analist bekend als ‘XRP whale’ zijn positieve visie op Ripple, met de verwachting dat de koers dit jaar de 10 dollar kan bereiken.

Een relevante ontwikkeling voor XRP is de potentiële introductie van een XRP exchange-traded fund (ETF), waarover speculaties bestaan dat BlackRock, een toonaangevende vermogensbeheerder, dit zou overwegen. De realisatie hiervan is echter afhankelijk van de uitkomst van de lopende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De lancering van een XRP ETF zou de toegankelijkheid van deze digitale valuta voor institutionele beleggers aanzienlijk vergroten, wat kan leiden tot verhoogde kapitaalinstroom, mogelijke prijsstijgingen en versterkt vertrouwen en adoptie van digitale valuta in het algemeen.