Industrieel wonen is helemaal in

Industrieel wonen is helemaal in

Een industrieel interieur is robuust en ruimtelijk met een vintage tintje. Het heeft een rauwe look waarbij bakstenen, beton, steigerbuizen en metaal vaak nog zichtbaar zijn. Houd de ruimte overzichtelijk door een paar grote eyecatchers te kiezen, zoals een stoere fabriekslamp, leren bank of stalen eettafel.

Onmisbaar zijn robuuste materialen, veelal ruw en onbewerkt. Metaal, beton en leer zijn perfect om dat stoere sfeertje in huis te halen. Ook steigerbuizen en bakstenen zien we veel terug. Wil je voorkomen dat dit alles doorslaat in een kil interieur? De truc zit hem in het combineren met warm, maar toch stoer hout.

Wat is kenmerkend voor de industriële woonstijl? Vooral robuuste vormen vallen op, in combinatie met materialen als metaal, beton en hout. Onder meer mangohout wordt steeds meer gebruikt. Dit is niet alleen ijzersterk materiaal, het ziet er ook fraai uit. Daarnaast is het een duurzaam type hout. Enerzijds omdat het gemaakt wordt van mangobomen die geen vruchten meer produceren, anderzijds omdat deze bomen razendsnel groeien.

Eigenlijk alle soorten meubels worden wel gemaakt in de industriële stijl. Bij ons vind je het grootste aanbod van industriële kasten, haal inspiratie uit meer dan 100 verschillende kasten. Ook stoelen, tafels, banken en barkrukken koop je tegenwoordig met een industriële look.

Inspiratiebron voor deze stijl zijn industriële complexen, met name uit de negentiende eeuw. Inderdaad, de tijd van de industriële revolutie. Vandaar de robuuste uitstraling, waarbij kleuren als zwart, bruin en grijs veel voorkomen. De meeste meubels hebben een verweerde look, die jou het gevoel moeten geven dat ze een lang leven in de fabriek achter de rug hebben.

Klassiek, maar niet sprookjesachtig

De industriële meubels geven je interieur een klassieke uitstraling, zonder dat het een sprookjesachtige of zelfs kitscherige uitstraling krijgt. Want ja, je bent thuis, en niet in een museum. De stijl is perfect te kenmerken als stoer. Meubels en toebehoren in fabrieken moesten natuurlijk vooral functioneel zijn, en dat zie je terug in deze stijl. Je ziet dus geen overbodige details, het is allemaal rechttoe rechtaan.

Is de inrichting van de winkel, kantine of café aan vervanging toe? Wil je grotere aantallen losse onderdelen afnemen of heb je andere zakelijke vraag of voorstel? Neem dan contact met ons op en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

Van deze industriële wandkapstokken knapt je hal echt op! De plank brengt veel sfeer en kun je gezellig decoreren met plantjes en accessoires, of gebruiken als hoedenplank voor mutsen. Aan de haken hang je de jassen op, en deze bieden voor sjaals een mooie plek! Natuurlijk kun je aan een aantal kapstokken ook kledinghangers kwijt voor je nette jassen.