Vergoeding acupunctuur zorgverzekering

Vergoeding acupunctuur zorgverzekering

Acupunctuur vergoeding via zorgverzekering

De meeste verzekeraars de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering. Kijk voor de zekerheid even in de polis om zeker te zijn van vergoeding, of neem contact op met de zorgverzekeraar.

Voor meer informatie over vergoedingen kan je ook kijken op de website www.acupunctuur.nl.

Vermoeidheid

Vermoeidheid is een klacht waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Binnen onze praktijk is dit een klacht die wij dagelijks behandelen. Vaak is er geen duidelijke oorzaak te vinden en is behandeling in de reguliere zorg niet mogelijk . Soms is er echter wel een duidelijke oorzaak zoals bijvoorbeeld bloedarmoede, een ontsteking of een ziekte.

Meestal is er dus echter geen oorzaak medisch te vinden en kan acupunctuur een grote hulp zijn.  De meeste cliënten beschrijven de vermoeidheid als een leeg gevoel, gebrek aan energie  of een lege batterij.

Iedereen is verschillend , dus ook geen enkele vermoeidheid is hetzelfde. Vaak gaat vermoeidheid dan ook samen met andere klachten zoals : slapeloosheid, stress, zware benen of armen, lusteloosheid, depressieve gevoelens . Je kan chronisch moe zijn en al moe zijn bij het opstaan of snel moe worden na lichte inspanning.

Kortom iedereen is uniek en zo wordt er vanuit de Chinese geneeskunde ook naar gekeken en behandeld . Geen enkele behandeling is dan ook hetzelfde en wordt precies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Hoe kijkt men vanuit de acupunctuur naar vermoeidheid

Vermoeidheid is één van de frequents voorkomende klacht in mijn praktijk en vaak is dit zelfs het belangrijkste of enigste symptoom die wordt ervaren.
In de Chinese geneeskunde valt vermoeidheid onder uitputting ( Xu Lao ) De term uitputting beschrijft niet alleen een symptoom d.w.z. vermoeidheid, maar ook de onderliggende oorzaak hiervan,  namelijk Qi leegte van het lichaam.

Een leegte is een tekort aan één of meerdere zaken bijvoorbeeld :

Qi ( energie ), bloed , yin of yang. Deze leegte uit zich als een lichamelijke vermoeidheid maar je kan ook mentaal leeg zijn. Vaak gaan deze beide echter samen. U kunt dan geen enthousiasme opbrengen voor dingen die u normaal leuk vindt.  U zit gewoon niet lekker in uw vel .

Naast deze leegte van energie, bloed, yin of yang is er ook vaak sprake van een blokkade.
Door deze energieblokkades op te heffen kan energie weer stromen en voelt men zich energieker en vitaler.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat vermoeidheidsklachten goed te behandelen zijn middels acupunctuur , dit is ook mijn ervaring vanuit mijn praktijk.

Vermoeidheid en Acupunctuur

Acupunctuur kan goed helpen bij vermoeidheidsklachten. Als u bij mij in de praktijk komt hebben wij eerst een uitgebreid intakegesprek. Tijdens deze intake zal ik naar uw verhaal luisteren en een aantal vragen stellen. Tevens zal ik naar uw tong kijken en uw pols voelen.  Hierdoor ben ik in staat te achterhalen wat bij u de onderliggende oorzaak is van uw vermoeidheid.

Naast het gebruik van zéér kleine naaldjes die geen pijn doen geef ik voedingsadviezen en werk ik soms met voedingssupplementen.

Over het algemeen kunt u na een aantal behandelingen al verschil merken.  Heeft u al lang last van chronische vermoeidheidsklachten zijn er misschien wat meer behandelingen nodig.

Acupunctuur Rotterdam

Acupuntuur praktijk Rotterdam