Verfsoorten voor uw buitenschilderwerk

Verfsoorten voor uw buitenschilderwerk

Buitenschilderwerk verfsoorten

Voor uw buitenschilderwerk wordt vaak alkydverf gebruikt. Dit is een sterke en goed dekkende verfsoort op oliebasis. Alkydverf schildert prettig, omdat de droogtijd langer is en de verf hierdoor de tijd heeft om “uit te vloeien”. Alkydverf wordt verdund met terpentine en heeft een sterke geur.
Dekkende lakverf

Als uw kozijnen, deuren of betimmering geschilderd moet worden, dan is een dekkende verf het meest gebruikelijk. Vooral hoogglansverf heeft een harde toplaag en is dus goed bestand tegen weer en wind. Een dekkend verfsysteem bestaat uit minimaal 1 laag grondverf en 2 lagen lakverf. Dekkende verf is geschikt voor hout, maar ook voor bijvoorbeeld kunststof en aluminium. Het is dan wel nodig om eerst met een hechtprimer te schilderen.
Transparante lak

Als u voor een transparante lak kiest, kunt u de structuur van de ondergrond blijven zien. Transparante lak wordt veelal gebruikt voor onbehandeld hout. Lak is minder bestand tegen zonlicht dan lakverf en heeft ongeveer om de drie jaar een nieuwe laag nodig. Daar staat tegenover dat het schilderen minder tijd kost, omdat lak geen laag grondverf nodig heeft.
Beits

Beits wordt gebruikt voor het schilderen van kozijnen en betimmering, maar ook voor bijvoorbeeld schuttingen. U kunt zowel voor transparante als voor gekleurde beits kiezen. Beits is eerder aan onderhoud toe dan dekkende verf, maar het heeft geen grondverf nodig en is makkelijk bij te werken.
Muurverf

Voor het schilderen van stenen buitenmuren werkt een schildersbedrijf vaak met synthetische muurverf (een alkydverf). Deze sterke verfsoort is goed bestand tegen vocht en daarom uitermate geschikt voor buitenshuis. U kunt ook kiezen voor speciale acryllatex (waterbasis). Deze verf is geschikt voor buitenschilderwerk, omdat het licht ademend is en minder poreus dan gewone latex. De verf is hierdoor goed te reinigen.
Specifieke verfsoorten buitenschilderwerk

Specifieke verfsoorten voor uw buitenschilderwerk zijn:

Winterverf: de verf die gebruikt wordt door een winterschilder is geschikt voor gebruik bij een lage temperatuur. Normale verf zou bij lage temperaturen te langzaam drogen, maar deze verf is snel stofdroog en uitgehard.
High solid verf: high solid verf bevat minder oplosmiddel dan alkydverf. De verf verwerkt wat lastiger dan alkydverf, omdat de bovenlaag van de verf snel droogt. Daar staat tegenover dat de verf minder schadelijk is voor de schilder en beter voor het milieu.

Kwaliteit verfsoorten

Verfmerken die veel door professionele schilders gebruikt worden zijn Sigma, Wijzonol, Sikkens, Trimetal en Koopmans. Grote fabrikanten brengen vaak twee verschillende kwaliteiten op de markt: u vindt de goedkopere variant in de bouwmarkt en de duurdere variant in een speciaalzaak. Een schildersbedrijf gebruikt verven die afkomstig zijn van de speciaalzaak, omdat deze van een betere kwaliteit zijn en dus langer meegaan.

https://twitter.com/i/events/1508382439034531844