BTC maakt crypto sparen nog makkelijker

BTC maakt crypto sparen nog makkelijker

BTC maakt crypto sparen nog makkelijker in Ledger

Sommige investeerders passen deze strategie al jaren toe: DCA. Dit is een afkorting voor Dollar Cost Average en wordt door velen gezien als de beste manier om crypto te sparen. Hoe dit werkt en hoe kan deze nieuwe BTC Direct widget hiermee helpen?
Wat is DCA?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten wat Dollar Cost Average is en wat je ermee kan. Kortgezegd is DCA een manier van investeren, waarmee je zo gemiddeld mogelijk inkoopt. Hierdoor lig je minder wakker van de koersschommelingen, terwijl je wel meelift op de algehele stijging van de cryptomarkt. Maar hoe werkt dat dan?

DCA is een strategie waarbij je een som geld periodiek investeert in plaats van alles tegelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om gedurende een jaar elke maand 100 euro in te zetten, in plaats van 1200 in één keer. Het doel is om via deze strategie zo gemiddeld mogelijk in te kopen. Zo maak je minder verlies bij een grote daling, want je kan dan weer goedkoper bijkopen.
Waarom DCA?

Via de website dcabtc.com kun je zien welk rendement deze tactiek oplevert. Ondanks dat bitcoin 50% lager staat dan vorig jaar, had je met deze DCA strategie – waarbij je elke maand een vast bedrag investeert – maar 8% verlies gehad. Het is dus ook een prima manier om je geld enigszins te beschermen in deze bearmarkt.

De DCA widget

Met deze nieuwe widget van BTC Direct is het dus eindelijk mogelijk om het ‘automatisch sparen’ aan te zetten in Ledger Live. Dit betekent dat je elke maand automatisch een bedrag overmaakt naar je bitcoin portfolio.

In plaats van maandelijks geld op je spaarrekening te plaatsen (wat alleen maar geld kost) kun je hiermee crypto sparen om je geld te laten groeien. Als jij gelooft dat bitcoin de komende jaren zal gaan stijgen, dan is dit een prima strategie om mee te beginnen. Een bankrekening en een cryptocurrency wallet is alles wat je nodig hebt.

Het minimumbedrag per bankoverschrijving bedraagt 50 euro voor ETH, USDC of USDT. Voor de rest van de coins is dit slechts 30 euro. Daarnaast kan je de overschrijvingen op elk moment eenvoudig stopzetten door de overschrijving te annuleren in je eigen bankomgeving. Wil jij hier vandaag nog mee beginnen? Bekijk dan de DCA widget van BTC Direct binnen Ledger Live!

Bron: nieuws.btcdirect.eu