Aantal Bitcoin miljonairs al met 21% afgenomen in 2022

Aantal Bitcoin miljonairs al met 21% afgenomen in 2022

Cryptocurrencies hebben natuurlijk veel mensen stinkend rijk gemaakt, maar berenmarkten doen voor de meeste investeerders niet veel goeds. Volgens Finbold is het aantal bitcoin (BTC) miljonairs in 2022 al met meer dan 21% gedaald.
Aantal bitcoin-miljonairs zakt 21%

Dat heeft de cryptokrant berekend op basis van gegevens van BitInfoCharts. De ‘Bitcoin-richlist’ van deze site toont een flinke vermindering van het aantal Bitcoin-adressen dat meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollar aan bitcoin in bezit. Volgens het internetarchief Wayback Machine lag het aantal bitcoin-adressen begin dit jaar nog op 99.092 stuks, maar nu is dat slechts 77.936 adressen. Dat is een daling van maar liefst 21,35% in 2022. Sinds de absolute top in november is het aantal adressen zelfs met 32,89% gedaald.

Helemaal accuraat zal het echter niet zijn, het gaat namelijk om het totale aantal adressen met op dit moment meer dan 1 miljoen USD aan BTC. Veel investeerders hebben meer dan één adres hebben, helemaal als het gaat om bitcoin-miljonairs. Zodra je een flinke verzameling hebt, wil je het natuurlijk niet allemaal in één keer kwijtraken door bijvoorbeeld een hack. Met meerdere adressen kun je je risico spreiden. In realiteit zal het daadwerkelijke aantal BTC-miljonairs waarschijnlijk lager liggen. Toch is het nog een stukje ingewikkelder dan dat. Veel rijke HODL’ers hebben namelijk niet per se ‘zelf’ BTC-adressen, hun geld ligt bij custodians en fondsen.
Bitcoin beren krijgen voor nu hun zin

De daling geeft desondanks duidelijk aan wat er gebeurt in berenmarkten. Als mensen niet al hun holdings verkopen, dan wordt het wel minder waard. Sinds 10 januari is de prijs van bitcoin al met ongeveer 30% gedaald, en dat was niet eens de top van de markt. Sinds de top in november is de prijs met bijna 60% gedaald, terwijl het aantal BTC-miljonairs met slechts 32% is afgenomen.

Dat is een flinke daling en beren hebben dus hun zin gekregen, maar toch laat het ruimte voor optimisme over. Het betekent vermoedelijk dat als de prijs stijgt het aantal bitcoin-miljonairs weer rap toe zal nemen. Genoeg ruimte voor ambitie dus.

Bron: https://www.crypto-insiders.nl
Foto: Lightboxx/Shutterstock