Welke buscampers zijn er?

Wij hebben altijd een ruim aanbod van scherp geprijsde occasions staan. Bij ons vindt u goedkope campers mét service en garantie! Deze kunt u online of in onze showroom bekijken. Neem gerust contact op voor een afspraak om de campers te bekijken in onze showroom onder het genot van een lekkere kop koffie. Hieronder vindt u het actuele aanbod van betrouwbare campers.

Met een camper gaat er een nieuwe wereld voor u open. Geen gedoe meer met een tent opzetten of afbreken: binnen no-time bent u gesetteld of juist weer onderweg. Een camper kopen geeft u ultieme vrijheid om te gaan en verblijven waar u wilt. Voor iedereen is er een ideale droomcamper, met unieke toevoegingen en specificaties. Onze professionals kunnen u persoonlijk adviseren bij het maken van de juiste keuze. Als u niet heeft gevonden wat u zocht, kunt u bij ons een zoekopdracht indienen en dan gaan we actief voor u op zoek.

Soorten campers

Er zijn verschillende typen campers, elk met zijn eigen voor- en nadelen: de compacte camperbus, de alkoofcamper, de integraalcamper en de half integraal camper. Er wordt onderscheid gemaakt aan de hand van onder andere leef- en opslagruimte, het rijgemak en het brandstofgebruik.

Compacte camperbus

Een compacte camperbus is een tot camper omgebouwde bestelbus. Dit maakt hem ideaal voor dagelijks gebruik, maar ontbreekt het er wel aan ruimte. Door de geringe omvang – volledig ingericht zijn er al camperbussen vanaf 4 meter – is hij erg wendbaar en past hij zelfs in een normaal parkeervak. Ook heeft hij minder onderhoud nodig dan de grotere varianten. Als u echter meer ruimte en comfort wilt, is een compacte camperbus niet de beste keus.

Alkoofcamper

Een alkoofcamper is gekenmerkt door extra ruimte, de alkoof, boven de bestuurdersplek. In de alkoof bevindt zich een ruim tweepersoons bed, dat u bereikt via een trappetje. Hierdoor is er meer woon- en bergruimte. Ook kunt u beneden extra slaapplaatsen creëren doordat er in de alkoof al een bed zit. De alkoof zorgt wel voor een verminderde stroomlijn, waardoor de camper windgevoeliger is. Hierdoor zijn de brandstofkosten vaak hoger.

Integraalcamper kopen

Een integraalcamper heeft ook ruimte boven de bestuurdersruimte voor een bed. De bestuurdersruimte maakt deel uit van het leefgedeelte, waardoor het leefgedeelte groter is. Daarnaast heeft een integraalcamper een betere isolatie dan de compacte camperbus en alkoofcamper en door de grote voorruit heeft u beter zicht op de weg. Deze luxe camper is vaak wel een stuk duurder en de bijrijder heeft geen eigen portier.

Half integraal camper kopen

Een half integraal camper heeft ook extra ruimte boven de bestuurder, alleen is deze ruimte wel kleiner dan bij de integraal- en alkoofcamper. Hierdoor wordt hij eigenlijk niet als slaapruimte gebruikt, maar als extra opbergruimte of extra stahoogte. Dat maakt de half integraal camper wel gestroomlijnder dan de integraal- en alkoofcamper en heeft hij minder last van de wind. Net als bij een integraalcamper zijn de bestuurdersruimte en leefruimte met elkaar verbonden. Bij ons kan u de meest populaire soorten campers kopen uit ons ruime aanbod.

Bas Campers Brabant

Camper modellen uitzoeken

VW bus ombouwen tot camper

Camper bus kopen o.b.v. VW T5 of T6

Buscamper laten bouwen

Buscamper kopen